warmte bronnen

Voordelen van warmte bronnen

 

Vanuit de ondergrond komt het water van het bronnen warm, zelfs warm. Wanneer water de ondergrondse lagen rots overstijgt, ontbindt ze en komt naar het oppervlak als mineraalwater, het is eigendommen verschillen van regio tot regio, zelfs van de lente tot de lente; Hoe dieper de laag vandaan komt, hoe warmer het water is. Maar de temperatuur is niet per se het kenmerk van deze bronwater – het helende effect komt voornamelijk uit de minerale samenstelling van deze bronnen en de geothermische energie van dit ondergrondse water.

Hoewel de hedendaagse geneeskunde traag is om de wetenschappelijke basis te maken voor de voordelen van onderdompeling in mineraalrijk warmwaterbronnen, controleert een lange gebruiksgeschiedenis haar rustgevende gunstige effecten. Er wordt algemeen erkend dat een rustige warmwaterbril ontsnapping biedt aan de pijn van gespannen spieren en moe gewrichten.

De complexe effecten van warmwaterbronnen mineralen op de huid cellen en bloedvaten is de waarschijnlijke verklaring voor de talrijke subtiele voordelen die worden gerapporteerd door degenen die in overeenstemming zijn met de warmwaterbronnen.
Hoewel de Amerikaanse hot springs resorts geen medisch goedgekeurde resultaten kunnen beloven, zijn ze bloeiend. De medische gemeenschap heeft dit preventieve middel nog niet aanpakken, maar de hotel- en spa-industrie is al in gesprongen. Miljoenen gieten in de restauratie van de 19e en 20e eeuw, afwijken van hun oorspronkelijke grootsheid en creëren ook moderne servicemenu’s.

Thermisch bronwater vergemakkelijkt genezing op een aantal belangrijke manieren:Baden in warmwaterbronnen verhoogt de temperatuur van het lichaam geleidelijk, waardoor schadelijke kiemen en virussen worden gedood.
Thermische baden verhoogt de hydrostatische druk op het lichaam, waardoor de bloedcirculatie en de cel oxygenation verhogen. De toename van de bloedstroom helpt ook het oplossen van toxinen uit het lichaam.
Warmwaterbronnen baden verhoogt de stroom zuurstofrijk bloed door het lichaam, waardoor de voedingswaarde van vitale organen en weefsels verbeterd wordt.

Het baden in thermisch water vergroot het lichaamsmetabolisme, met inbegrip van het stimuleren van de afscheidingen van het darmkanaal en de lever, die de spijsvertering bevorderen.
Herhaalde warmwaterbronnen (vooral over drie tot vier weken) kunnen de functies van de endocriene klieren normaliseren en de werking van het autonome zenuwstelsel van het lichaam normaliseren.
Sporenhoeveelheden mineralen zoals kooldioxide, zwavel, calcium, magnesium en lithium worden geabsorbeerd door het lichaam en zorgen voor helende effecten op verschillende lichaamsorganen en -systemen. Deze genezende effecten kunnen stimulatie van het immuunsysteem omvatten, wat leidt tot een verhoogde immuniteit; Fysieke en mentale ontspanning; De productie van endorfines; En genormaliseerde klierfunctie.
Minerale veren bevatten hoge hoeveelheden negatieve ionen, die kunnen bijdragen aan het bevorderen van gevoelens van lichamelijk en psychisch welzijn.

De directe toepassing van gemineraliseerde thermische wateren (vooral zwavelhoudende stoffen) kan een therapeutisch effect hebben op ziekten van de huid, waaronder psoriasis, dermatitis en schimmelinfecties. Sommige minerale wateren worden ook gebruikt om de genezing van wonden en andere huidletsels te helpen.

 Lage bloeddruk
In een recente studie bij de Mayo Clinic bleek dat in het hete bad een groot deel van de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging met minder spanning op het hart hebben! Doordrenken in een warm bad verhoogt de hartslag terwijl het de bloeddruk verlaagt, in plaats van het te verhogen, evenals andere vormen van lichaamsbeweging. Immersie in warm water versnelt eerst het hart om bloed naar het oppervlak te sturen en extra lichaamswarmte in de lucht te verspreiden. Maar na een paar minuten zorgt het warme bloed ervoor dat de bloedvaten wijd worden, wat de weerstand tegen de bloedstroom vermindert en de bloeddruk verlaagt.
Slaap beter
Sommige medische deskundigen raden ongeveer 2 uur voor slaaptijd (niet langer dan 15 minuten tegelijkertijd) water aan van ongeveer 103 graden Fahrenheit te helpen om slapeloosheid te verminderen. De National Sleep Foundation (NSF) is van mening dat veel gevallen van slapeloosheid kunnen worden opgespoord naar hectische, stressvolle levensstijlen. Studies suggereren dat dit de overgang kan vergemakkelijken tot een diepe, rustiger slaap. De temperatuurverandering kan een signaal zijn aan het lichaam dat het tijd is om te slapen, of het gevoel van gewichtloosheid kan gewoon de spieren ontspannen.

 Verbeterde gezamenlijke mobiliteit
De combinatie van warmte en drijfvermogen is uiterst gunstig voor artritispatiënten. De drijfvermogen van het water ontspant de spieren, en ondersteunt en vermindert stress op de gewrichten die de vrije beweging aanmoedigen. Het ontspannen van de spieren helpt om hun bewegingsbereik te verhogen. Veel onderzoekers vinden nu dat reumatoïde artritispatiënten veilig kunnen oefenen als ze op maat gemaakte wateroefeningen volgen. Water masseert de gewrichten therapeutisch met elke beweging. Wateropleiding kan de aerobe capaciteit, spierkracht en algemene activiteit van RA-patiënten verhogen.